Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

ΗΥ-120: Ψηφιακή Σχεδίαση

Φθινόπωρο 2022
Μανόλης Κατεβαίνης
CS-120: Digital Design - Fall 2022 - M. Katevenis - © copyright 2022 University of Crete, Greece.

Τα πιό Πρόσφατα / Τρέχουσες Ενέργειες (TO_DO):

 • Τελική Εξέταση Α' Περιόδου: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, ώρα 09:30 - 12:30

 • Επαναληπτικό μάθημα:
  Παρασκευή 13/1/2023, ώρα 16:30 (μετά τη λήξη της εξέτασης Απειροστικού Λογισμού Ι):
 • Ύλη Μαθήματος:

  Φετινό Υλικό (Fall 2022):

 • Διαδικαστικά Εργαστηρίων:

 • Rendezvous Εργαστηρίων: www.csd.uoc.gr/~hy120/rendezvous/

  Κάθε εργαστήριο από το 1 και πέρα διαρκεί 150 λεπτά (2:30 ώρες), βαθμολογείται, διεξάγεται στη διάρκεια μίας εβδομάδας, και δεν μπορεί να διεξαχθεί ή επαναληφθεί καμία άλλη εβδομάδα για όσους τυχόν το έχασαν όταν αυτό διεξήγετο. Ο χώρος του Εργαστηρίου, Αίθουσα Α109, χωρά μόνον 26 φοιτητές. Υπάρχουν 8 τμήματα εργαστηρίου τύπου Α, δηλ. χωρητικότητα 8x26 = 208 φοιτητές, σε ημέρες/ώρες που δεν συγκρούονται με μαθήματα Α' έτους:

  Και υπάρχουν και 5 τμήματα εργαστηρίου τύπου Β, δηλ. χωρητικότητας 5x26 = 130 φοιτητές, προοριζόμενα για φοιτητές Β' έτους και πέρα (συγκρούονται με μαθήματα Α' έτους).

  Κρατήσεις θέσεων: www.csd.uoc.gr/~hy120/rendezvous/ .
  Όσοι έχουν κράτηση μέσω ραντεβού έχουν προτεραιότητα στο αντίστοιχο τμήμα, και οι βοηθοί που θα εποπτεύουν (και βαθμολογούν) τα τμήματα αυτά έχουν το κατάλογό τους. Είκοσι (20) λεπτά μετά την έναρξη του κάθε τμήματος, οι κανονικά εγγεγραμμένοι σε αυτό που δεν θα έχουν προσέλθει ακόμα εκεί χάνουν την προτεραιότητά τους, και τότε όποιος άλλος τυχόν περιμένει να μπεί σε αυτό θα γίνεται δεκτός, με "αλγόριθμο εξυπηρέτησης FCFS" (first-come first-served). Επίσης, όταν κάποιος φοιτητής τελειώνει το εργαστήριο σε (αρκετά) λιγότερο από 2:30 ώρες τότε στην θέση που κενώνεται με την αναχώρησή του γίνεται δεκτός κάποιος επόμενος (on a FCFS basis) –αλλά αυτός ο επόμενος θα βαθμολογείται για αυτό το εργαστήριο σε όσα προλάβει να κάνει στην εναπομένουσα ώρα (και δεν θα ξαναπαίρνει άλλο βαθμό εάν πάει σε άλλο, μεταγενέστερο, τμήμα).

  Όσοι δεν έχουν ραντεβού, εάν επιθυμούν να κάνουν το εργαστήριο θα πρέπει να πάνε σε οιοδήποτε τμήμα (Α ή Β) και να περιμένουν να κενωθεί θέση (είτε λόγω μη προσέλευσης στα πρώτα 20 λεπτά, είτε επειδή ο δικαιούχος μιάς θέσης τελειώνει νωρίς), και να κάνουν εκεί ό,τι από το εργαστήριο προλάβουν.

  Για όσους δεν προσέρχονται στο ραντεβού που έχουν κλείσει, η ποινή είναι ότι θα ακυρώνονται όλα τα υπόλοιπα ραντεβού τους για όλο το υπόλοιπο εξάμηνο, και θα πρέπει στη συνέχεια να τα ξανακάνουν με το χέρι ένα-ένα –εάνεν τω μεταξύ δεν τους έχει πάρει άλλος τις θέσεις!

  Όσοι κάνατε πέρυσι (Φθ'21) τα Εργαστήρια 1-4 του μαθήματος (με ικανοποιητικό βαθμό) δεν χρειάζεται να τα ξανακάνετε και φέτος (τα εργαστήρια 1-4), εκτός και θέλετε να βελτιώσετε τον βαθμό σας σε κάποιο από αυτά: θα κρατηθεί ο περυσινός βαθμός σας σε αυτά τα πρώτα τέσσερα εργαστήρια. Ο βαθμός αυτός σας έχει αποσταλεί μέσω προσωποποιημένου ηλτά. Οι βαθμοί αυτοί θα ισχύσουν και φέτος, εκτός εάν κάνετε ραντεβού ή έλθετε φέτος σε κάποιο ή κάποια από τα εργ. 1-4. Με το που κάνετε ραντεβού φέτος, ο περυσινός βαθμός εκείνου του εργαστηρίου ακυρούται, και ισχύει ο φετινός (εάν δεν προσέλθετε στο τμήμα όπου κάνατε ραντεβού ο βαθμός σας θα είναι μηδέν, αλλιώς θα είναι ό,τι πάρετε φέτος). Η διατήρηση του περυσινού ή η ισχύς του φετινού γίνεται χωριστά και ανεξάρτητα για το κάθε ένα από τα 4 αυτά εργαστήρια. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να έλθετε χωρίς ραντεβού, αλλά τότε δεν έχετε προτεραιότητα και θα μπορείτε να μπείτε μόνον σε τυχόν κενό, σε βάση FCFS όπως και για τους πρωτοετείς. Και πάλι, για όποιον προσέρχεται έτσι στο εργαστήριο, ακυρούται ο περυσινός και ισχύει ο φετινός βαθμός.

  → Το υπόλοιπο αυτής της ιστοσελίδας είναι από το περυσινό και παλαιότερα εξάμηνα ←

  Περυσινό Υλικό (Φθινόπωρο 2021 - Fall'21):

  Διδασκαλία με τον Προσομοιωτή CircuitVerse (Φθ'20, λόγω covid-19):

  Σελίδες Παλαιοτέρων Ετών (Previous Years):


  Altera Corporation Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Altera (University Program) γιά τη δωρεά υλικών αξίας 10 χιλιάδων Ευρώ προς το εργαστήριο του μαθήματος.
  We deeply appreciate Altera University Program's donation of 10 thousand Euro worth of hardware to this course's lab.


  © copyright University of Crete, Greece. Last updated: 13 Jan. 2023 by M. Katevenis.