1Ο

Θερινό Σχολείο στην Επιστήμη Υπολογιστών,
την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά

1-3 Ιουλίου 2019, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών - Πανεπιστήμιο Κρήτης

Επιστήμη Η/Υ, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά

1-3 Ιουλίου 2019, Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών
Πανεπιστήμιο Κρήτης

Καλωσήλθατε στο 1ο Θερινό Σχολείο

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου

Γενική Περιγραφή

Tο 1ο Θερινό Σχολείο στην Επιστήμη των Η/Υ, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά θα πραγματοποιηθεί την 1-3 Ιουλίου, 2019, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, κτήριο Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών, στο πλαίσιο της προγραμματική σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Πανεπιστημίου Κρήτης και ΤΕΙ Κρήτης για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018-2020». Το Σχολείο θα δίνει τη δυνατότητα σε μαθήτριες της Α' και της Β' τάξης του Λυκείου να έρθουν σε επαφή με την Επιστήμη Υπολογιστών και άλλες Θετικές Επιστήμες μέσω διαδραστικών μαθημάτων, εργαστηρίων και ομαδικών εργασιών. Το θερινό σχολείο είναι σχεδιασμένο για μαθήτριες που αγαπούν την επιστήμη των Η/Υ, τα μαθηματικά και γενικότερα τις θετικές επιστήμες.

Ο στόχος του θερινού σχολείου είναι η άμεση επαφή με τομείς της Επιστήμης που είναι εξαιρετικά γρήγορα εξελισσόμενοι και πολλά υποσχόμενοι, παρέχοντας σε μαθήτριες του Λυκείου τα κατάλληλα κίνητρα και ενημερώνοντάς τες για τις δυνατότητες σπουδών και καριέρας σε αυτούς τους τομείς. Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία επιλεγμένων θεμάτων της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υπολογιστών και άλλων θετικών Επιστημών με στόχο να καταστήσει τις μαθήτριες ικανές να κατανοήσουν, σε βάθος, θέματα που άπτονται αυτών των επιστημονικών πεδίων και των νέων τεχνολογιών. Το σχολείο θα ακολουθεί την τεχνική «Μαθαίνω δοκιμάζοντας» παρέχοντας διαδραστικά σεμινάρια και εργαστήρια και θα επιλέγει τη θεματολογία του αποσκοπώντας στην εξοικείωση των συμμετεχουσών με πλευρές των εν λόγω επιστημονικών πεδίων που αναμένεται να έχουν υψηλή επιρροή στο μέλλον. Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια θα διεξαχθούν από μεταπτυχιακούς  και  προπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους πάνω στις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Επίσης, το σχολείο θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη και τις συνδυαστικές ικανότητες των μαθητριών και θα τους παρέχει τα απαιτούμενα εφόδια για τον πληρέστερο επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Τέλος, το σχολείο θα αναπτύσσει προσωπικές και άλλες δεξιότητες των μαθητριών.

Σημαντικές Ημερομηνίες:

  • Προθεσμία Αιτήσεων: 31 Μαΐου 2019
  • Ειδοποίηση συμμετεχόντων: 10 Ιουνίου 2019
  • Θερινό Σχολείο: 1-3 Ιουλίου 2019

Αιτήσεις:

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και κάντε υποβολή εδώ. Την αίτηση θα πρέπει να συνοδεύουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Έλεγχος αναλυτικής βαθμολογίας 1ου και 2ου τετραμήνου και γραπτών εξετάσεων του προηγούμενου σχολικού έτους (Γ' Γυμνασίου για μαθήτριες της Α' τάξης Λυκείου και Α' Λυκείου για μαθήτριες της Β' τάξης Λυκείου).
  • Έκθεση ενδιαφέροντος (έως 1 σελίδα) στην οποία η μαθήτρια θα πρέπει να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους θα ήθελε να παρακολουθήσει το σχολείο και τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι το θερινό σχολείο θα συνεισφέρει στην επιλογή των σπουδών και της καριέρας της.
  • Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα


Η επιλογή των μαθητριών θα γίνει με βάση τις επιδόσεις τους κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

Βεβαιώσεις Παρακολούθησης:

Θα παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης στις συμμετέχουσες που θα παρακολουθήσουν το συνολικό πρόγραμμα του Σχολείου.