1Ο

Θερινό Σχολείο στην Επιστήμη Υπολογιστών,
την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά

1-2-3 Ιουλίου 2019, Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

1Ο

Θερινό Σχολείο στην Επιστήμη Υπολογιστών, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά

1-2-3 Ιουλίου 2019, Πανεπιστήμιο Κρήτης - Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

Επιστήμη Η/Υ, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά

1-2-3 Ιουλίου 2019, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις
  • Τι θα μου προσφέρει η παρακολούθηση του Θερινού Σχολείου;

Το Θερινό Σχολείο στοχεύει στην εισαγωγή και εξοικείωση των μαθητών/τριών με τον τομέα της Επιστήμης Υπολογιστών και, γενικότερα, των Θετικών Επιστημών. Στόχος είναι το Θερινό Σχολείο να είναι διαδραστικό. Μέσω των εργαστηρίων που θα διεξαχθούν, οι συμμετέχουσες θα έρθουν σε επαφή με τομείς της Επιστήμης Υπολογιστών που έχουν άμεση εφαρμογή στην καθημερινότητα. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συζητήσουν με ανθρώπους του χώρου και να εκφράσουν τυχόν απορίες τους για την Επιστήμη των Η/Υ. Η γνωριμία και με τα υπόλοιπα Τμήματα Θετικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελεί επίσης ένα ισχυρό κίνητρο για τη συμμετοχή των μαθητριών στο Θερινό Σχολείο.

  • Μπορώ να παρακολουθήσω μόνο ένα μέρος του προγράμματος;

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου είναι έτσι διαμορφωμένο ώστε οι δραστηριότητες να συνδέονται μεταξύ τους. Είναι σημαντικό οι συμμετέχουσες να παρευρεθούν σε όλες τις πρωινές δραστηριότητες του Θερινού Σχολείου.

  • Γίνεται να μη συμμετέχω στις απογευματινές δραστηριότητες;

Οι απογευματινές δραστηριότητες αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι του Θερινού Σχολείου, όπου οι μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη ζωή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι επίσης μία αφορμή για περαιτέρω κοινωνικοποίηση. Παρ’ όλα αυτά, αν κάποια μαθήτρια δεν δύναται να παρευρεθεί στις απογευματινές δραστηριότητες μπορεί με κατάλληλη βεβαίωση κηδεμόνα να μην παρευρεθεί.

  • Πως θα γίνεται η μεταφορά από και προς το Πανεπιστήμιο;

Καθημερινά εκτελούνται συχνά δρομολόγια αστικών λεωφορείων από το κέντρο του Ηρακλείου πρός το Πανεπιστήμιο και από το Πανεπιστήμιο προς το Κέντρο, οπότε η πρόσβαση των μαθητριών στο Πανεπιστήμιο θα είναι εύκολη.

  • Θέλω πολύ να παρευρεθώ στο Θερινό Σχολείο, όμως δεν κατοικώ στο Ηράκλειο.
    Πού μπορώ να μείνω;

Το Θερινό Σχολείο δεν καλύπτει το κομμάτι της διαμονής. Στο περιοχή του Ηρακλείου υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία στα οποία οι συμμετέχουσες και οι κηδεμόνες / συνοδοί τους, θα μπορούσαν να αναζητήσουν στέγαση για τις μέρες διεξαγωγής του Θερινού Σχολείου.