Εισαγωγή στη Λογική (στοιχεία προτασιακού και κατηγορηματικού λογισμού)
Εισαγωγή στην Θεωρία Συνόλων
Μέθοδοι απόδειξης προτάσεων (ευθεία απόδειξη, απαγωγή σε άτοπο, μαθηματική επαγωγή, αρχή του περιστερώνα)
Στοιχεία θεωρίας αριθμών
Σχέσεις (ιδιότητες, σχέσεις ισοδυναμίας, σχέσεις μερικής και ολικής διάταξης)
Συνδυαστική
Δυωνυμικοί συντελεστές
Εισαγωγή στην Θεωρία Πιθανοτήτων
Θεωρία Γράφων
Όταν το μάθημα αυτό δεν διδάσκεται από το Τμήμα, είναι δυνατή η αντικατάστασή του από το ΜΑΘ-205 (Διακριτά Μαθηματικά).
Μαθησιακά Αποτελέσματα:
Γνώση: Έχοντας παρακολουθήσει και επιτύχει στο μάθημα, ο φοιτητής είναι σε θέση να περιγράφει τους ορισμούς και τις ιδιότητες μιας ποικιλίας από ειδικούς τύπους διακριτών δομών και να τις διαχειρίζεται με μαθηματική αυστηρότητα. Κατανόηση: Έχοντας παρακολουθήσει και επιτύχει στο μάθημα, ο φοιτητής έχει επιτύχει να κατανοεί, αναπαριστά και αναλύει διαφόρους τύπους διακριτών δομών χρησιμοποιώντας τυπικούς συμβολισμούς. Εφαρμογή: Έχοντας παρακολουθήσει και επιτύχει στο μάθημα, ο φοιτητής είναι σε θέση να επαναχρησιμοποιήσει υφιστάμενες γνώσεις και μεθοδολογίες ώστε να επιλύει μία ποικιλία μαθηματικών και υπολογιστικών προβλημάτων. Ανάλυση: Έχοντας παρακολουθήσει και επιτύχει στο μάθημα, ο φοιτητής είναι σε θέση να κάνει μία κριτική θεώρηση συγκεκριμένων προβλημάτων και να τα αντιληφθεί ως σύνθεση μία σειράς επιμέρους υποπροβλημάτων. Σύνθεση: Έχοντας παρακολουθήσει και επιτύχει στο μάθημα, ο φοιτητής είναι σε θέση να συνδυάσει επιμέρους εργαλεία και μεθοδολογίες ώστε να επιτύχει την επίλυση σύνθετων μαθηματικών και υπολογιστικών προβλημάτων και να κατασκευάζει δημιουργικά, με σαφήνεια και ορθότητα, απλές λογικές προτάσεις και σωστούς αλγορίθμους. Αξιολόγηση: Έχοντας παρακολουθήσει και επιτύχει στο μάθημα, ο φοιτητής είναι σε θέση να διαπιστώσει και να αποδείξει την ορθότητα λογικών προτάσεων.
Αξιολόγηση:
Λεπτομέρειες για την βαθμολόγηση του μαθήματος περιέχονται στην ιστοσελίδα του μαθήματος
χειμερινό εξάμηνο:
hy118a AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
εαρινό εξάμηνο:
hy118b AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Κατάλογος μαθημάτων
A+
A-
Τα μαθήματα του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών κωδικοποιούνται με τα γράμματα "ΗΥ" και με τρία ψηφία. Το πρώτο ψηφίο δηλώνει το έτος κατά το οποίο συνήθως παρακολουθείται το μάθημα, το δε δεύτερο την επιστημονική περιοχή του μαθήματος:
Πρώτο Ψηφίο
Κανονικό Έτος Παρακολούθησης
1,2,3,4
Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, Τέταρτο
5,6
Μεταπτυχιακά μαθήματα
7,8,9
Ειδικά θέματα
Δεύτερο Ψηφίο
Επιστημονική Περιοχή
0
Εισαγωγικά - Γενικά
1
Υπόβαθρο (Μαθηματικά, Φυσική)
2
Υλικό και Συστήματα Υπολογιστών
3
Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα
4,5
Συστήματα Λογισμικού και Εφαρμογές
6
Πληροφοριακά Συστήματα
7
Υπολογιστική Όραση και Ρομποτική
8
Αλγοριθμική και Θεωρία Υπολογισμού
9
Ειδικές Εργασίες
Ακολουθούν συνοπτικοί κατάλογοι κατά κατηγορίες των μαθημάτων του προγράμματος βασικών σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μαθήματα των οποίων οι κωδικοί αρχίζουν με "ΜΕΜ" ή "ΦΥΣ" διδάσκονται από το Τμήμα Μαθηματικών Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ή το Φυσικό αντιστοίχως και αναφέρονται με τους οικείους κωδικούς. Τα προαπαιτούμενα που αναφέρονται μέσα σε παρενθέσεις συνιστώνται έντονα, αλλά δεν είναι υποχρεωτικά.