Τεχνολογία Ανάπτυξης Έξυπνων Διεπαφών και Παιχνιδιών
Πρόγραμμα
Προπτυχιακό
Περιοχές
Συστήματα Λογισμικού και Εφαρμογές
Περιγραφή
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές θα έχουν μια ολοκληρωμένη κατανόηση των ευφυών διεπαφών χρήστη και της ανάπτυξης 2D παιχνιδιών. Το μάθημα θα ξεκινήσει με την εξερεύνηση των ευφυών διεπαφών χρήστη, καλύπτοντας τις βασικές έννοιες, τις απαιτήσεις και τις λειτουργικότητες που υποστηρίζουν αυτά τα συστήματα. Οι φοιτητές θα μάθουν για τις διάφορες τεχνολογίες λογισμικού και τις αρχιτεκτονικές που διευκολύνουν τη δημιουργία ευφυών διεπαφών, καθώς και τις τεχνικές υλοποίησης που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση αυτών των διεπαφών. Αυτή η βασική γνώση θα επιτρέψει στους φοιτητές να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν διεπαφές χρήστη που δεν είναι μόνο διαισθητικές και φιλικές προς τον χρήστη, αλλά και ικανές να προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις συμπεριφορές των χρηστών τους.
Το μάθημα θα συνεχίσει με τη διερεύνηση του κόσμου της ανάπτυξης 2D παιχνιδιών, επικεντρώνοντας σε διάφορα είδη όπως τα παιχνίδια πλατφόρμας, τα side-scrolling παιχνίδια και τα παιχνίδια με βάση τα πλακάκια. Οι φοιτητές θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία με βασικά στοιχεία σχεδιασμού παιχνιδιών, όπως η δημιουργία εδάφους, οι τεχνικές απόδοσης και η ανάπτυξη χαρακτήρων. Θα μάθουν επίσης για την είσοδο των παικτών, τις κινήσεις και τις λεπτομέρειες της λογικής του παιχνιδιού που καθοδηγούν τις αλληλεπιδράσεις μέσα στο παιχνίδι. Μέχρι το τέλος του μαθήματος, οι φοιτητές θα είναι εξοπλισμένοι με τις δεξιότητες για τη δημιουργία ελκυστικών και δυναμικών 2D παιχνιδιών, από την αρχική ιδέα έως το τελικό προϊόν, εξασφαλίζοντας μια καλά στρογγυλεμένη κατανόηση τόσο των ευφυών διεπαφών χρήστη όσο και της ανάπτυξης παιχνιδιών.
Μαθησιακά Αποτελέσματα:
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές έχουν κατανόηση των θεμάτων σχετικών με την τεχνολογία ανάπτυξης:
(a) έξυπνων διεπαφών:
Έννοιες, απαιτήσεις, λειτουργικότητα
Τεχνολογίας λογισμικού και αρχιτεκτονικές
Τεχνικές υλοποίησης
(β) δισδιάστατων παιχνιδιών:
Platform game, side-scrolling games, tile-based games
Terrain, rendering, characters
Players, input, animations
Game logic
Αξιολόγηση:
Λεπτομέρειες για την βαθμολόγηση του μαθήματος περιέχονται στην ιστοσελίδα του μαθήματος
Τα μαθήματα του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών κωδικοποιούνται με τα γράμματα "ΗΥ" και με τρία ψηφία. Το πρώτο ψηφίο δηλώνει το έτος κατά το οποίο συνήθως παρακολουθείται το μάθημα, το δε δεύτερο την επιστημονική περιοχή του μαθήματος:
Πρώτο Ψηφίο
Κανονικό Έτος Παρακολούθησης
1,2,3,4
Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, Τέταρτο
5,6
Μεταπτυχιακά μαθήματα
7,8,9
Ειδικά θέματα
Δεύτερο Ψηφίο
Επιστημονική Περιοχή
0
Εισαγωγικά - Γενικά
1
Υπόβαθρο (Μαθηματικά, Φυσική)
2
Υλικό και Συστήματα Υπολογιστών
3
Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα
4,5
Συστήματα Λογισμικού και Εφαρμογές
6
Πληροφοριακά Συστήματα
7
Υπολογιστική Όραση και Ρομποτική
8
Αλγοριθμική και Θεωρία Υπολογισμού
9
Ειδικές Εργασίες
Ακολουθούν συνοπτικοί κατάλογοι κατά κατηγορίες των μαθημάτων του προγράμματος βασικών σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μαθήματα των οποίων οι κωδικοί αρχίζουν με "ΜΕΜ" ή "ΦΥΣ" διδάσκονται από το Τμήμα Μαθηματικών Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ή το Φυσικό αντιστοίχως και αναφέρονται με τους οικείους κωδικούς. Τα προαπαιτούμενα που αναφέρονται μέσα σε παρενθέσεις συνιστώνται έντονα, αλλά δεν είναι υποχρεωτικά.