Το μάθημα αφορά στην εισαγωγή και την ανάλυση των βασικών αρχών, εννοιών και υποδειγμάτων της Μικροοικονομικής Θεωρίας. Συγκεκριμένα, επικεντρώνεται στον τρόπο που οι κύριοι φορείς της οικονομικής δραστηριότητας, άτομα και ομάδες, λαμβάνουν αποφάσεις και αλληλεπιδρούν στις αγορές. Η ύλη καλύπτει μία εισαγωγή στο μεθοδολογία στην οικονομική επιστήμη, με ιδιαίτερη έμφαση σε οικονομικά υποδείγματα που εξηγούν θεμελιακές έννοιες στα οικονομικά, όπως η αξία-ωφελιμότητα, το κόστος, η διαδικασία της παραγωγής κ.ά. Συμπεριλαμβάνονται, η θεωρία της ζήτησης και της προσφοράς, εφαρμογές της ελαστικότητας, συναρτήσεις κόστους και προϊόντος, αποφάσεις παραγωγής των επιχειρήσεων σε διαφορετικές μορφές αγορών, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των δυνάμεων της αγοράς, μορφές αναποτελεσματικής κατανομής των πόρων καθώς και τρόποι παρέμβασης των κυβερνήσεων στη λειτουργία της αγοράς για διόρθωση των ατελειών της.
ECTS
6
Προαπαιτούμενα
Δεν έχει προαπαιτούμενα
Κατάλογος μαθημάτων
A+
A-
Τα μαθήματα του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών κωδικοποιούνται με τα γράμματα "ΗΥ" και με τρία ψηφία. Το πρώτο ψηφίο δηλώνει το έτος κατά το οποίο συνήθως παρακολουθείται το μάθημα, το δε δεύτερο την επιστημονική περιοχή του μαθήματος:
Πρώτο Ψηφίο
Κανονικό Έτος Παρακολούθησης
1,2,3,4
Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, Τέταρτο
5,6
Μεταπτυχιακά μαθήματα
7,8,9
Ειδικά θέματα
Δεύτερο Ψηφίο
Επιστημονική Περιοχή
0
Εισαγωγικά - Γενικά
1
Υπόβαθρο (Μαθηματικά, Φυσική)
2
Υλικό και Συστήματα Υπολογιστών
3
Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα
4,5
Συστήματα Λογισμικού και Εφαρμογές
6
Πληροφοριακά Συστήματα
7
Υπολογιστική Όραση και Ρομποτική
8
Αλγοριθμική και Θεωρία Υπολογισμού
9
Ειδικές Εργασίες
Ακολουθούν συνοπτικοί κατάλογοι κατά κατηγορίες των μαθημάτων του προγράμματος βασικών σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μαθήματα των οποίων οι κωδικοί αρχίζουν με "ΜΕΜ" ή "ΦΥΣ" διδάσκονται από το Τμήμα Μαθηματικών Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ή το Φυσικό αντιστοίχως και αναφέρονται με τους οικείους κωδικούς. Τα προαπαιτούμενα που αναφέρονται μέσα σε παρενθέσεις συνιστώνται έντονα, αλλά δεν είναι υποχρεωτικά.