Μέσα από μια σειρά διαλέξεων, το μάθημα επιχειρεί να εφοδιάσει τους φοιτητές με το βασικό γλωσσικό υπόβαθρο στους τομείς των μαθηματικών, της φυσικής και της μηχανικής. Παράλληλα με την σχετική αγγλική ορολογία, διδάσκονται βασικά γλωσσολογικά εργαλεία, ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω η ένταξη των φοιτητών στη θεωρία των υπολογιστών και στην στοιχειώδη ακαδημαϊκή επικοινωνία.
Μαθησιακοί στόχοι:
Μέσα από μια σειρά διαλέξεων, το μάθημα επιχειρεί να εφοδιάσει τους φοιτητές με το βασικό γλωσσικό υπόβαθρο στην επιστήμη των υπολογιστών. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές θα μπορούν να κατανοούν ποικιλία ακαδημαϊκών κειμένων στην επιστήμη τους και θα έχουν αποκτήσει ευχέρεια σε προ-γραφικές ασκήσεις όπως: παράφραση, περίληψη, μεταφορές, αναλογίες και προσομοιώσεις δεξιοτήτων.
Αξιολόγηση:
Λεπτομέρειες για την βαθμολόγηση του μαθήματος περιέχονται στην ιστοσελίδα του μαθήματος
Τα μαθήματα του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών κωδικοποιούνται με τα γράμματα "ΗΥ" και με τρία ψηφία. Το πρώτο ψηφίο δηλώνει το έτος κατά το οποίο συνήθως παρακολουθείται το μάθημα, το δε δεύτερο την επιστημονική περιοχή του μαθήματος:
Πρώτο Ψηφίο
Κανονικό Έτος Παρακολούθησης
1,2,3,4
Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, Τέταρτο
5,6
Μεταπτυχιακά μαθήματα
7,8,9
Ειδικά θέματα
Δεύτερο Ψηφίο
Επιστημονική Περιοχή
0
Εισαγωγικά - Γενικά
1
Υπόβαθρο (Μαθηματικά, Φυσική)
2
Υλικό και Συστήματα Υπολογιστών
3
Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα
4,5
Συστήματα Λογισμικού και Εφαρμογές
6
Πληροφοριακά Συστήματα
7
Υπολογιστική Όραση και Ρομποτική
8
Αλγοριθμική και Θεωρία Υπολογισμού
9
Ειδικές Εργασίες
Ακολουθούν συνοπτικοί κατάλογοι κατά κατηγορίες των μαθημάτων του προγράμματος βασικών σπουδών του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μαθήματα των οποίων οι κωδικοί αρχίζουν με "ΜΕΜ" ή "ΦΥΣ" διδάσκονται από το Τμήμα Μαθηματικών Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ή το Φυσικό αντιστοίχως και αναφέρονται με τους οικείους κωδικούς. Τα προαπαιτούμενα που αναφέρονται μέσα σε παρενθέσεις συνιστώνται έντονα, αλλά δεν είναι υποχρεωτικά.