open menu
Επικοινωνία
Ακαδημαϊκό Προσωπικό
A+
A-
Το Τμήμα έδωσε από την πρώτη στιγμή και δίνει πάντα πρωταρχική σημασία στην επιλογή των μελών ΔΕΠ εκτιμώντας συνολικά το διδακτικό, ερευνητικό και άλλο έργο τους και το κύρος τους σε διεθνές επίπεδο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ομοιογενές και δυναμικό Τμήμα, με πλήθος ερευνητικών και αναπτυξιακών συνεργασιών και με υψηλό κύρος, σε Ελλαδικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Και βεβαίως, το κύρος του Τμήματος αντανακλά ευθέως στο κύρος των αποφοίτων του.
Αντώνης Αργυρός - Πρόεδρος του Τμήματος
Πήρε το Διδακτορικό του το 1996 από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει διατελέσει ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Royal Institute of Technology (KTH) στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την υπολογιστική όραση και την αναγνώριση προτύπων με έμφαση στην 3Δ ανακατασκευή, στην παρακολούθηση και αντίληψη κίνησης, στην ανάλυση της γεωμετρίας και κίνησης του ανθρώπινου σώματος και στην αναγνώριση των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και χειρονομιών με βάση οπτική πληροφορία. Ενδιαφέρεται επίσης για εφαρμογές της υπολογιστικής όρασης στη ρομποτική και στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή.
argyros AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Γιώργος Γεωργακόπουλος
Πήρε το Διδακτορικό του το 1989 από τον Τομέα Πληροφορικής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων του Εθν. Μετσ. Πολυτεχνείου Αθηνών. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Θεωρία Υπολογισμού και Αλγόριθμους (ειδικότερα γράφων και γεωμετρίας) καθώς και Θεωρία Υπολογιστικής Πολυπλοκότητας.
ggeo AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Ξενοφώντας Δημητρόπουλος
Πήρε το Διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Georgia Institute of Technology της Ατλάντα, ΗΠΑ, το 2006. Η έρευνά του επικεντρώνεται σε Μετρήσεις Διαδικτύου και σε Software Defined Networks. Έχει λάβει επιχορηγήσεις από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, τη δράση Marie Skłodowska-Curie και το Ίδρυμα Fulbright. Έχει υπηρετήσει στην επιτροπή προγράμματος του  ACM SIGCOMM και έχει κερδίσει δύο βραβεία καλύτερης δημοσίευσης. Ηγείται του Internet Security, Privacy, and Intelligence Research (INSPIRE) Group.
xd AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Νικόλαος Κομοντάκης
Ο Νικόλαος Κομοντάκης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Προηγουμένως έχει διατελέσει Αναπληρωτής Καθηγητής στην ανώτατη σχολή Ecole des Ponts ParisTech. Έχει επίσης υπηρετήσει ως ερευνητής στο CNRS, ως επισκέπτης καθηγητής στην ανώτατη σχολή Ecole Normale Superieure de Cachan και ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στην ανώτατη σχολή Ecole Centrale de Paris. Έλαβε το διδακτορικό του από το τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το δίπλωμα “habilitation to direct research” (Habilitation à Diriger des Recherches) από το πανεπιστήμιο Universite Paris-Est. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα, τη Μηχανική Μάθηση, και την Υπολογιστική Όραση/Ανάλυση Εικόνων. Έχει υπηρετήσει πολλαπλές φορές ως Area Chair στα κορυφαία διεθνή συνέδρια υπολογιστικής όρασης (CVPR, ICCV, ECCV) και είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των επιστημονικών περιοδικών Computer Vision and Image Understanding Journal, International Journal of Computer Vision and Computational Intelligence Journal.


 
komod AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Χαρίδημος Κονδυλάκης
Πήρε το διδακτορικό του το 2010 από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αναπαράσταση και διαχείριση γνώσης, σε συστήματα ολοκλήρωσης και ανάκτησης πληροφορίας, στην διαλειτουργικότητα ετερογενών και κατανεμημένων συστημάτων διαχείρισης πληροφορίας καθώς και σε συστήματα βιοπληροφορικής, ιατρικής και υγείας.
kondylak AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Κωνσταντίνος Μαγκούτης
Πήρε το Διδακτορικό του το 2003 από το Πανεπιστήμιο Harvard στις Η.Π.Α.  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα κλιμακώσιμα υπολογιστικά συστήματα, στις υπηρεσίες δεδομένων, και στην βελτίωση της απόδοσης, διαθεσιμότητας και διαχειρισιμότητας κατανεμημένων συστημάτων λογισμικού.
magoutis AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Ευάγγελος Μαρκάτος
Πήρε το Διδακτορικό του το 1993 από το Πανεπιστήμιο του Rochester στις Η.Π.Α. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Συστήματα και Τεχνολογίες για το Διαδίκτυο, Παγκόσμιος Ιστός, Συστήματα τύπου GRID, Ομότιμα Δίκτυα και Εφαρμογές, Παράλληλα και Κατανεμημένα Συστήματα, Λειτουργικά Συστήματα, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών.
markatos AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Άγγελος Μπίλας
Πήρε το Διδακτορικό του το 1998 από το Πανεπιστήμιο Princeton, Η.Π.Α. Εργάστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο (1998-2002). Τα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν γενικά τα Συστήματα Υπολογιστών, το Λογισμικό Συστημάτων και την Αρχιτεκτονική Υπολογιστών, με έμφαση τα τελευταία χρόνια σε Συστήματα Αποθήκευσης Δεδομένων (Storage Systems) και Εξυπηρετητές Κέντρων Δεδομένων (Datacenter Servers).
 
bilas AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Γεώργιος Παπαγιαννάκης
Ο Γιώργος Παπαγιαννάκης πήρε το διδακτορικό του το 2006 από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Ελβετία όπου εργάστηκε σαν ερευνητής μέχρι το 2009. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τις περιοχές μεικτής πραγματικότητας, διαδραστικά γραφικά υπολογιστών, μοντέλα φωτισμού, απόδοση σε πραγματικό χρόνο, εικονική προσομοίωση συστημάτων, προγραμματισμό επιταχυντών γραφικών επεξεργαστών και ολοκληρωμένα συστήματα προσομοίωσης εικονικών χαρακτήρων.
papagian AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Μαρία Παπαδοπούλη
Πήρε το διδακτορικό της το 2002 από το Πανεπιστήμιο Columbia, στις Η.Π.Α. Εργάστηκε ως επίκουρη καθηγήτηρια στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill (UNC).
Τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν ασύρματα κινητά δίκτυα, συστήματα εύρεσης θέσης, ανάλυση και βελτιστοποίηση απόδοσης δικτύων, σχεδιασμό και μελέτη συστημάτων υποστήριξης ασυρμάτων δικτύων (capacity planning, load balancing).
maria AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Βασίλης Παπαευσταθίου
Πήρε το διδακτορικό του το 2014 από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αρχιτεκτονική υπολογιστών, τα ψηφιακά κυκλώματα και διατάξεις προγραμματιζόμενης λογικής, τα υπολογιστικά συστήματα υψηλών επιδόσεων και τα δίκτυα διασύνδεσης υψηλών ταχυτήτων.
papaef AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Δημήτρης Πλεξουσάκης - Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής, ΙΤΕ
Πήρε το Διδακτορικό του το 1996 από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Ενεργούς και παραγωγικές Βάσεις Δεδομένων, Σσυστήματα Διαχείρισης Βάσεων Γνώσεων, Παράσταση Γνώσεων, Προσομοίωση και Ανάλυση Επιχειρησιακών Διεργασιών με Λογικό Προγραμματισμό.
dp AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Πολύβιος Πρατικάκης
Πήρε το διδακτορικό του το 2008 από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.  Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην βελτίωση της ποιότητας του λογισμικού, και περιλαμβάνουν περιοχές όπως οι γλώσσες προγραμματισμού, τα συστήματα τύπων, η στατική ανάλυση, ο παραλληλισμός, η πιστοποίηση και ορθότητα προγραμμάτων και οι μηχανικές αποδείξεις.
polyvios AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Αντώνιος Σαββίδης
Πήρε το διδακτορικό του το 1999 από το Πανεπιστήμιο του Kent της Αγγλίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε: Ανάπτυξη Δηλωτικών και Δυναμικών Γλωσσών Προγραμματισμού, Κατασκευή Εκσφαλματωτών Πηγαίου Κώδικα, Αμυντικό και Ακραίο Προγραμματισμό, Τεχνολογία Λογισμικού, Προγραμματιστικές Βιβλιοθήκες Δημιουργίας Περιβαλλόντων Διάχυτης Ευφυΐας, Μηχανές Λογισμικού και Εργαλεία Ανάπτυξης Προηγμένων Δισδιάστατων Παιχνιδιών.
savidis AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Κωνσταντίνος Στεφανίδης
Πήρε το διδακτορικό του το 1987 από το Πανεπιστήμιο του Kent at Canterbury. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη Μεθοδολογιών και Εργαλείων για τη σχεδίαση, ανάπτυξη και αξιολόγηση διεπαφών, με ιδιαίτερη έμφαση στην Καθολική Σχεδίαση και την Καθολική Πρόσβαση.
cs AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Ιωάννης Στυλιανού
Πήρε το Διδακτορικό του το 1996 από την Ανώτατη Σχολή Τηλεπικοινωνιών της Γαλλίας (Ecole Nationale Superieure de Telecommunications, ΕNST-Telecom, Paris). Ηταν ερευνητής στα εργαστήρια της AT&T (AT&T Labs, Bell-Labs) στο Murray Hill, NJ στις Η.Π.Α. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος, Ανάλυση Χρονοσειρών και Αναγνώριση Προτύπων, Ψηφιακή Επεξεργασία Βίντεο,  Επεξεργασία στατιστικών σημάτων, Επεξεργασία βιοϊατρικών σημάτων και βιοακουστική. Κύρια εφαρμογή σε διαλογικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.  
yannis AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Γιάννης Τζίτζικας - Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος
Πήρε το διδακτορικό του το 2002 από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στα: (α) Πανεπιστήμιο της Ναμύρ (FUNDP-Βέλγιο), (β) Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών της Ιταλίας (CNR-ISTI, Pisa), και (γ) Τεχνολογικό Ερευνητικό Κέντρο της Φιλανδίας (VTT, Espoo). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα Ευρετηρίασης, Ανάκτησης και Εξερεύνησης Πληροφοριών καθώς και θέματα Διαχείρισης Σημασιολογικών Δεδομένων με έμφαση στην Εξέλιξη Γνώσης.
tzitzik AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Ιωάννης Τόλλης
Πήρε το Διδακτορικό του τον Ιαν. 1988 από το Πανεπιστήμιο του Illinois at Urbana-Champaign, Η.Π.Α. Πριν το Π.Κ. ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας από τον Δεκ. 1987  εως το 2004.
Εχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής σε διαφορα Πανεπιστήμια (σαν το Brown Univ., Univ. of Rome, Univ. of Perugia, κ.α.) Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Οπτικοποίηση Γράφων, Έυρεση-Σχεδίαση-Ανάλυση-Οπτικοποίηση Δικτύων, Ανάλυση Πληροφορίας/Δεδομενων, Βιοιατρική Πληροφορική, Αλγόριθμους Γράφων, Αλγόριθμους και Εφαρμογές
tollis AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Πάνος Τραχανιάς
Πήρε το Διδακτορικό του το 1988 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ήταν ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Toronto στον Καναδά. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Ευφυή Ρομποτικά Συστήματα, Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Ρομπότ, Αυτόνομη Ρομποτική Πλοήγηση, Γνωσιακή Ρομποτική και Διαδικασίες Μάθησης, Αναγνώριση Προτύπων, Υπολογιστική Όραση.
trahania AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Γρηγόριος Τσαγκατάκης
Πήρε το διδακτορικό του το 2011 από το Κέντρο Επιστήμης Εικόνας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου του Ρότσεστερ στην Νέα Υόρκη. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάπτυξη συστημάτων επεξεργασίας σήματος και μηχανικής μάθησης και τις εφαρμογές τους σε προβλήματα αστροφυσικής, τηλεπισκόπησης  και ασύρματων δικτύων αισθητήρων.  
greg AT ics DOT forth DOT grΕμφάνιση email
Παναγιώτης Τσακαλίδης
Πήρε το Διδακτορικό του το 1995 από το University of Southern California (USC) στις Η.Π.Α. Εργάστηκε ως επισκέπτης επίκουρος καθηγητής στο USC και στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και ως σύμβουλος στην εταιρία MultiSpec στο Huntington Beach της Καλιφόρνια. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα, Στατιστική Επεξεργασία Σημάτων, Συστήματα Πολυμέσων, και Ανάλυση μη-Γκαουσιανών Χρονοσειρών, Αραιές αναπαραστάσεις, τεχνικές ελάττωσης διάστασης και αρχιτεκτονικές βαθιάς μάθησης για την ανάπτυξη μεθόδων μη-εποπτευόμενης μάθησης, κωδικοποίησης και ανάλυσης δεδομένων σε εφαρμογές αστροφυσικής, παρατήρησης γης και βιολογίας
tsakalid AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Ιωάννης Τσαμαρδίνος
Πήρε το διδακτορικό του το 2001 από το Πανεπιστήμιο Pittsburgh, στις Η.Π.Α και εργάστηκε ως επίκουρος καθηγητής μέχρι το 2006 στο τμήμα Βιοϊατρικής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Vanderbilt. Τα ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στην Βιοϊατρική Πληροφορική, μηχανική μάθηση, τεχνητή νοημοσύνη και υπολογιστικές μεθόδους για ανακάλυψη αιτιότητας.
tsamard AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email
Παναγιώτα Φατούρου
Πήρε το διδακτορικό της το 1999 από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνήτρια στο Max-Planck Institut für Informatik στη Γερμανία και στο Computer Science Department του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά. Έχει επίσης εργαστεί ως επισκέπτρια καθηγήτρια (και ως επισκέπτρια καθηγήτρια στα πλαίσια του προγράμματος Ecocloud)  στο School of Computer and Communication Sciences του École Polytechnique Fédérale de Lausanne στην Ελβετία. Κατείχε θέση Λέκτορα και Επίκουρου Καθηγήτριας στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα ενδιαφέροντα της επικεντρώνονται στις περιοχές του Κατανεμημένου και Παράλληλου Υπολογισμού, των Αλγορίθμων και της Πολυπλοκότητας, καθώς και στην Πειραματική Ανάλυση Αλγορίθμων.
faturu AT csd DOT uoc DOT grΕμφάνιση email